"Muutetaan stressi rentoudeksi."

Minusta

Kuka minä olen?

Kouluttauduin eläintenhoitajaksi ja erikoistuin koirahierojaksi Koulutuskeskus Salpauksessa. Koulutus kesti 2 vuotta ja valmistuin vuonna 2013, josta lähtien olen toiminut koirahierojana. Sen lisäksi käyn jatkuvasti erilaisilla luennoilla ja koulutuksissa kertaamassa ja päivittämässä tietojani. 

Minulla on ollut yhteensä 13 omaa koiraa ja useita saatto- ja kotihoitolaisia. Suurin osa omistamistani eläimistä ovat olleet kaltoinkohdeltuja, joten niillä onkin ollut monenlaista vaivaa. Sen vuoksi kiinnostuin koirahieronnasta, ja huomasin siitä olevan valtavaa apua erilaisiin ongelmiin, kuten rakennevikoihin, traumoihin, nivelrikkoon ja psyykeen (esim. arkuuteen ja aggressiivisuuteen).

Satu Köngäs

Miten hieronta on auttanut omia koiriani

Oliver

Oliver tuli meille Kreikasta ensin erityiskotihoitoon ja sitten erityisadoptioon, koska sillä oli epämuodostunut etujalka. Kipuileva jalka amputoitiin, mistä johtuen Oliverin keho rasittuu epäsymmetrisesti ja lihakset kireytyvät. Onneksi voin pitää hieronnalla koiran kunnossa.

Sophia

Uusin tulokas Sophia löytyi Bosniasta hylättynä, langanlaihana ja jopa ammuttuna, sekä tiineenä ja takajalan luut poikki. Nyt se virnistelee iloisena koira- ja kissakavereiden kanssa. Lantio kuitenkin kipuilisi ilman säännöllistä hierontaa.

Nasu

Nasu kärsi vakavasta lonkkadysplasiasta. Sillä oli toinen reisiluu kolmanneksen lyhyempi eikä toista lonkkamaljaa lähes ollenkaan. Nasulle annettiin elinajanennusteeksi noin puoli vuotta, mutta hieronnan avulla se eli 5 vuotta pidempään.

Mokka

Shäferilläni Mokalla oli ravinnonpuutteesta ja rääkkäyksestä (ennen huostaanottoa) johtuen toisen etujalan luut epämuodostuneet, josta johtuvaa kipua hieronta ja venyttely helpotti. Lisäksi sillä oli nivelrikkoa ja spondyloosi, eikä ongelmia voitu korjata leikkaamalla.

Skidi

Nivelrikkoinen tanskandoggini Skidi eli 11 vuotiaaksi hieronnan avulla, vaikka ikäennusteeksi annettiin noin 3 vuotta.

Sulo

Reaktiivista tanskandoggiani Suloa oli viemässä lopetettavaksi aggressiivisuuden vuoksi viisi eri omistajaa, ennen kuin se päätyi osaksi perhettämme. Meillä Sulosta tuli näyttelykoira ja muotovalio, eli kokemusta löytyy myös aggressiivisista koirista.

Osoite

Vuohikoskentie 32
16500 Hollola

Puhelin

Satu Köngäs
+358 40 584 8161 (klo 10-21)

Sähköposti